Uge 2: Planlægning og prioritering

“De ting, som betyder mest, må aldrig være på bekostning af de ting, som betyder mindst,” ― Johann Wolfgang von Goethe

Har du en uendelig lang liste af opgaver på dit arbejde? Har du ting du gerne vil gøre, hobbies, du gerne vil igang med og drømme, der aldrig synes at blive til noget? Oplever du, at du simpelthen ikke har tiden til det? At der er andre, der bestemmer, hvad du laver, fordi du ikke får sagt fra?

Så er du ikke alene. Langt de fleste af os kender fornemmelsen af ikke at nå alt det, vi gerne vil. Men det gode er, at hvis vi bliver bedre til at prioritere vores tid og opgaver, så indser vi også, at vi faktisk ofte har tid til at gøre det, der er rigtigt vigtigt for os. Problemet er, at vi ofte har svært ved at skelne mellem det væsentlige og det uvæsentlige.

Prioritering handler om at vælge. Det begynder med en erkendelse af, at vi ikke kan det hele. Men hvad skal vi så vælge fra?

Det er nu, dine værdier kommer i spil. Hvis du kender dine værdier, vil du være langt bedre rustet til at foretage valg og udstikke en retning. På den måde får du kontrol over din tid og din energi. Og du vil være bevidst om konsekvenserne af dine prioriteter.

I det her modul skal vi kigge nærmere på, hvordan du bliver bedre til at prioritere og planlægge, så du bevæger dig mod de mål, du har sat dig.  Du vil:

    • Kende de 5 vigtigste trin til at få en planlægning, der virker
  • Lære at prioritere hurtigt og effektivt ved at benytte ABCDE metoden

5 trin der får dine prioriteringer til at fungere

Når du har gennemgået de 5 trin, vil du have bedre greb om dine prioriteringer, hvilket igen vil give dig langt mere energi og luft i hverdagen.