HHHH-Planen

Emne fremskridt:

Det er her HHHH-planen kommer ind i billedet. HHHH står for  hvad-hvorfor-hvordan-hvornår og er et effektivt værktøj til hurtig afklaring og til at motivere.

Alt for ofte overvurderer vi, hvor meget vi tror, der skal til for at opnå det ønskede resultat og undervurderer de små ændringer, der skaber forandringen på længere sigt! HHHH-planen består af 4 trin:

TRIN 1: HVAD

Hvad er det specifikt du ønsker at opnå?

TRIN 2: HVORFOR

Følelsen af at have et formål med det, man gør, en motivation, er det der skal til for at skabe et resultat eller realisere et mål.

Der er meget stor forskel på at have en flyvsk drøm – og på at have nogle meget specifikke mål, der gør at man kan fortsætte trods de mange forhindringer. For at skabe resultater er det nødvendigt at vide, hvorfor man ønsker at skabe dem.

Det er hvorfor’et, der skaber motivationen. Du skal have et hvorfor, hvis du skal realisere drømmen – ikke mindst hvis det ikke lykkes i første forsøg.

TRIN 3: HVORDAN

Når du har fundet ud af, hvilket resultat du har forpligtet dig til at opnå – samt hvorfor du ønsker at opnå det (motivationen) – kan du begynde at spørge dig selv, hvad der skal til, for at du når det ønskede resultat.

TRIN 4: HVORNÅR

Det er vigtigt at fastsætte et tidspunkt for, hvornår du skal have opnået dit mål – en deadline. Husk derfor at fastsætte datoer for, hvornår du skal have opnået dine mål og delmål.

HHHH- Plan

Nedenfor er et eksempel på, hvordan HHHH-plan ser ud. Du kan bruge den som skabelon for dine handlinger.

HVORFOR HVAD HVORDAN HVORNÅR