Hvorfor det er vigtigt at kende sine værdier?

Emne fremskridt:

Værdier er grundlæggende for, hvordan vi ser os selv. De er derfor også afgørende for, hvilken karriere vi vælger, og hvordan vi vælger at indrette vores privatliv. Hvis dine værdier er meget forskellige fra, eller måske direkte modstridende med, de værdier, som hersker på din arbejdsplads, vil du højst sandsynligt ikke trives.

I de senere år har der været en del eksempler fra det offentlige, hvor medarbejdere ikke længere kunne se, hvordan deres værdier passede med arbejdet. Det er eksempelvis sygeplejersken, som har en grundværdi, der hedder omsorg, men som ikke længere har tid til at yde omsorg for patienterne.

Men det er ikke altid vi er bevidste om vores værdier. Vi kan komme for langt væk fra dem, og forstår derfor heller ikke, hvad der påvirker os i negativ retning. Hvis dine værdier gang på gang ikke honoreres, vil det i det lange løb føre til mistrivsel og måske endda stress og andre mentale sygdomme.

Derfor: jo mere bevidst du bliver om dine værdier, jo mere bevidst kan du tage beslutninger, der er i forlængelse af dem. Det vil hjælpe dig til at nå dine mål og skabe balance og overskud

.

Hvordan finder du dine værdier?

For at gøre det enkelt for dig at finde frem til de dine egne værdier, har jeg lavet et kort forløb med fire trin, du kan følge.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *