Det er en paradoksal tid, vi lever i. På den ene side har vi aldrig haft større overflod og mulighed for at skabe den balance mellem arbejde og familieliv/privatliv, som vi ønsker. På den anden side, så vokser sygefraværet på grund af dårlig mental sundhed. Stress er en folkesygdom, vi brænder ud og ender i depression som aldrig før. En sund balance mellem arbejdsliv og familieliv kan komme til udtryk forskelligt afhængig af, hvordan vi er som menneske, og hvor vi er i livet.

Kontrol over dit liv 

Grundlæggende er balance en oplevelse af at have kontrol over sit liv. Det kan eksempelvis komme til udtryk ved:

  • At have tid til at gøre de ting, du gerne vil
  • At familieliv og arbejdsliv giver energi til hinanden
  • At du udvikler dig både i dit arbejdsliv og familieliv – og uden dårlig samvittighed.

Hvis du gerne vil have bedre balance i dit liv, kan du med fordel tjekke vores kursus: Få balance tilbage i dit liv – 6 værktøjer på 6 uger.  Med fokus på emner som værdier, prioriteringer og energi giver kurset dig konkrete redskaber til at opnå en bedre balance i hverdagen.

Undgå stress

Nikker du genkendende til alle tre af de ovennævnte forhold, vil du sandsynligvis føle dig i balance. Du har godt med  overskud og energi i hverdagen. Arbejde og familieliv supplerer hinanden godt. 
Men hvis du ikke kan, så føler du dig måske jævnligt træt og  stresset. Stress er nemlig ikke det samme som at have travlt. Du udvikler stress, fordi du ikke har tid eller mulighed for at gøre det, du er god til eller kan lide at gøre.  Du er hele tiden på vej videre til næste arbejdsopgave eller løser noget praktisk for dine børn. Det gælder eksempelvis sygeplejersken, der vil give omsorg for patienterne, men som ikke har tid til at gøre det tilfredsstillende. Hun er altid på vej videre til den næste opgave. Det skaber en usund balance.

Kend dine værdier

Kendskab til egne værdier er noget af det allervigtigste for at skabe balance i sit liv. Hvis du kender dine værdier, bliver du også bedre og skarpere til at prioritere det, der er vigtigst for dig og som giver dig energi.

LÆR MERE med vores e-bog: Balancehjulet – arbejdsbog til livsbalance.

Det er ikke nødvendigvis sådan, at du ikke længere skal træffe svære valg. Du vil eksempelvis gerne være en del af et spændende projekt på arbejdet, men det betyder mindre tid til børnene derhjemme. Men hvis du kender dine værdier, har du mulighed for at tage en mere bevidst beslutning, der er tro mod den, du er. På den måde bliver du bedre i stand til at rumme modsatrettede følelser, du kender konsekvenserne af dine valg, og ved præcis hvorfor, du har valgt, som du har.

Du er ikke længere en kasteboldt, men den som med fødderne solidt plantet på jorden, sender bolden ud i verden.

Center for Balance mellem Arbejdsliv og Familieliv

CBAF er en tænketank og kursusvirksomhed. Vores mål har siden 2004 været, at skabe en sundere balance mellem arbejdsliv og familieliv/privatliv. det gør vi ved at omsætte viden om arbejdsliv, familieliv og mental sundhed til brugbare og effektive redskaber for det moderne karrieremenneske. 

Kontakt os

Center for Balance mellem Arbejdsliv og Familieliv
Amaliegade 28
1256 København K

CVR: 25258355

Mail: info@cbaf.dk
Tel: 40147360