Hvad er en familievenlig arbejdsplads?

En familievenlig arbejdsplads er en arbejdsplads, der både giver medarbejderne mulighed for at møde sine forpligtelser i og uden for arbejde. Arbejdet med familievenlighed skal ikke ses, som primært at arbejde med fleksibilitet og social ansvarlighed, men som arbejdet med at sikre sin virksomheds tiltrækningskraft og overlevelse. Familievenlighed gennemstrømmer nemlig hele forretningssystemet, strategien og ledelsesværdierne. Den familievenlige chef er arbejdspladsens ansigt i dagligdagen. Derfor er han/hun omdrejningspunktet for de krav, man kan stille til fremtidens leder, og dermed de lederkompetencer der kræves. Vi mener, at en sådan leder, leder efter principperne i balanceret ledelse.

 

Se mere her

Virksomheder skal forholde sig dynamisk til den ændrede demografi

Mange arbejdspladser har erkendt, at arbejdsstyrken er forandret, og at arbejdet kan gøres på mange andre måder, end at være tilstede på et kontor.  Muliggørelsen af et fleksibelt arbejdsliv, uafhængigt af tid og sted, hjælpes på vej af de teknologiske fremskridt der sikrer, at vi virtuelt kan sidde i samme rum, og være fælles om en opgaveløsning på trods af, at vi ikke sidder på samme kontinent. Dette kræver mange steder en ændring af arbejdspladskulturen, og skaber samtidig også et nyt syn på, hvordan man kan arbejde med balance.

For oplæg om generationsledelse, klik her

Den balancerede mand og den nye erhvervskvinde

Flere mænd vælger i stigende grad familielivet og børn til. De har mærket deres fædres fravalg på egen krop, og ønsker at være til stede for deres børn- også selvom de måske skal gå på kompromis med den traditionelle karrierevej i en periode. 

Den nye generation af karrierekvinder, der vælger at få børn, ønsker at kombinere både karriere og børn. Det er et emne, der ofte er i spil, når CBAF møder yngre kvinder, og arbejder med kulturanalyser i virksomhederne. Børn er altså blevet et tilvalg.

Også blandt kvindelige ledere sker der et skifte. Kvindlige ledere, der går efter at skabe resultater og bliver målt på disse, men ikke ønsker at være en del af en ´tilstedekultur´ hvor de oplever, at synlighed tæller mere end resultater. Det er kvinder, der udfordrer selve ledelsesbegrebet ved at gøre det mere rummeligt. Det interessante er ikke, om man vælger den ene eller anden model, men at der er et kulturskifte i gang, der tillader et valg.

Læs mere om vores kursus i balanceret ledelse her.

 

Fremtidens tiltrækningskraft på arbejdsmarkedet og  talentmanagement

Ledelse af talent eller talentmanagement er en disciplin, der involverer mange forskellige aspekter af HR: Performancesystemer, karriereplanlægning, træning-og udvikling af ledere. I relation til fremtidens talentmasse, går tendensen mod at udarbejde en individualiseret model for den enkelte, for at kunne sætte individet  i stand til at opfylde sit potentiale. Og netop dette er essentielt. Her skal virksomheden være i stand til at rumme diversitet blandt andet i arbejdsstil, kompetencer, tænkning, refleksion og provokation. I England kaldes det “ Det gode, bæredygtige arbejde”. Her advokerer man for, en balance mellem den enkeltes interesser, arbejdsgiverens- samt samfundets interesser, som samtidig levere resultater, engagement og fairness. For mere info om fremtidens arbejdsplads, læs her.

Hvem vil du være som leder?

Hvornår har du sidst set på dig selv som leder - er dit fundament og din succes afspejlet i det, du står for som leder? 

Det er med disse briller på, vi tilbyder dig denne intensive lederuddannelse “Balanceret Lederskab”. En Lederuddannelsen som tager udgangspunkt i dig som person og den arbejdssituation, du står i. Du bruger det lærte i dagligdagen, så du skaber resultater med det samme. 

Målgruppe

Balanceret Lederskab er målrettet ledere, der vil styrke deres fundament og ledelse. Det er ledere, der ved, at de skal lede gennem andre mennesker for at få den succes, de gerne vil have. Det er ledere, der anerkender, at de selv er det vigtigste ”redskab” for at få succes som leder, og dermed er deres eget fundament, balance og viden nøglen til succes.

Klar, start, parat

Vi går i gang  torsdag den 5. november, 2021. Vi er online 5 gange. Vi kører i stilling en uge før opstart, hvor du vil få yderligere information.

4  November

Balanceret lederskab

Modul 1:

Fokus på dit lederskab

Indhold og udbytte her

11 november

Den systemiske metode

Modul 2:

Metoder og værktøjer

Indhold og udbytte her

17 november

Den indre arbejdslivsbalance

Modul 3:

Engagement og performance

Indhold og udbytte her

24 november

Balanceret Ledelse naviger succesfuldt

Modul 4:

Ledelsesparadokser der skal løses

Indhold og udbytte her

Live konsultation den 15. november

Du kan deltage i livekonsultation, hvor deltagerne får mulighed for at stille spørgsmål og lære af hinanden. Varighed 2 timer.

Uddannelsesdiplom

Du modtager et diplom efter endt uddannelse. I hvert modul gennemgår du en multiple choice test, samt kommer til at arbejde med de værktøjer, der indgår i modulet i praksis. Testen og dit arbejde med værktøjerne i din dagligdag er fundamentet for dit uddannelsesdiplom.

Pris

Kr. 3.995,00 + moms

Tilmeld dig her

hjemmearbejde og coronavirus -hjemmeskole

Det får du:

  • Online møder, der optages og lægges i et medlemsforum, der gør, at du kan se eller gense hvert enkelt modul. Hvert modul er af 1 ½ times varighed.
  • Hvert modul og hvert møde er fortløbende bygger ovenpå hinanden. Du kommer til at gå tilbage til tidligere moduller efterhånden som din viden og værktøjer kobles sammen på nye banebrydende måder.
  • Konkrete værktøjer i hvert modul, du kan bruge igen og igen
  • Du får en uddannelse, der tager hensyn til forskellige læringsstile. Du vil kunne høre eller genhøre, hvert modul. Du kan læse dit modul on-line eller printe undervisningsmaterialet ud eller downloade en pdf. Hvert modul har en kort introduktionsvideo.
  • Konkrete ledelsesmetoder, der giver dig nye rammer og strukturer til at forstå din og andres reaktioner, og dermed engagement og resultatskabelse.
  • Konkrete opgaver og refleksionsøvelser der gør at du kommer til at arbejde med ugens tema og dermed får integreret det lærte i din praksis.
  • En stor gennemtestet værktøjskasse med flere værktøjer og metoder, der styrker din ledelse og dit fundament

 

Du tilmelder dig her:

Center for Balance mellem Arbejdsliv og Familieliv

CBAF er en tænketank og kursusvirksomhed. Vores mål har siden 2004 været, at skabe en sundere balance mellem arbejdsliv og familieliv/privatliv. det gør vi ved at omsætte viden om arbejdsliv, familieliv og mental sundhed til brugbare og effektive redskaber for det moderne karrieremenneske. 

Kontakt os

Center for Balance mellem Arbejdsliv og Familieliv
Amaliegade 28
1256 København K

CVR: 25258355

Mail: info@cbaf.dk
Tel: 40147360