Hvad er en familievenlig arbejdsplads?

” En familievenlig arbejdsplads er en arbejdsplads, der både giver medarbejderne mulighed for at møde sine forpligtelser i og uden for arbejde. Vi arbejder med forholdet mellem arbejdspladsen og medarbejderne som en afbalancering mellem den enkeltes interesser, arbejdsgivernes interesser og samfundets interesse i at levere resultater, engagement og fairness.” Center for Balance mellem Arbejdsliv og Familieliv

 

Se mere her

Familievenlighed en integreret del af forretningssystem og ledelse

 

Vi er forbi den tid, hvor arbejdet med familievenlighed handlede om fleksibilitet i arbejdstid og sted samt service for medarbejderne. Det er nu vedligeholdelsesfaktorer, altså det som forventes at arbejdspladser kan opfylde i dag. Nu handler det for virksomheder om at sikre sin virksomheds tiltrækningskraft og evne til at levere resultater.  Familievenlighed og balanceret ledelse gennemstrømmer nemlig hele forretningssystemet, strategien og ledelsesværdierne, jfr. Figur 1 Den familievenlige arbejdsplads.

Virksomheder skal forholde sig dynamisk til den ændrede demografi

Mange arbejdspladser har erkendt, at arbejdsstyrken er forandret, og at arbejdet kan gøres på mange andre måder, end at være tilstede på et kontor.  Muliggørelsen af et fleksibelt arbejdsliv, uafhængigt af tid og sted, hjælpes på vej af de teknologiske fremskridt der sikrer, at vi virtuelt kan sidde i samme rum, og være fælles om en opgaveløsning på trods af, at vi ikke sidder på samme kontinent. Dette kræver mange steder en ændring af arbejdspladskulturen, og skaber samtidig også et nyt syn på, hvordan man kan arbejde med balance.

 

Den balancerede mand og den nye erhvervskvinde

Flere mænd vælger i stigende grad familielivet og børn til. De har mærket deres fædres fravalg på egen krop, og ønsker at være til stede for deres børn- også selvom de måske skal gå på kompromis med den traditionelle karrierevej i en periode. 

Den nye generation af karrierekvinder, der vælger at få børn, ønsker at kombinere både karriere og børn. Det er et emne, der ofte er i spil, når CBAF møder yngre kvinder, og arbejder med kulturanalyser i virksomhederne. Børn er altså blevet et tilvalg.

Også blandt kvindelige ledere sker der et skifte. Kvindlige ledere, der går efter at skabe resultater og bliver målt på disse, men ikke ønsker at være en del af en ´tilstedekultur´ hvor de oplever, at synlighed tæller mere end resultater. Det er kvinder, der udfordrer selve ledelsesbegrebet ved at gøre det mere rummeligt. Det interessante er ikke, om man vælger den ene eller anden model, men at der er et kulturskifte i gang, der tillader et valg.

Læs mere om vores kursus i balanceret ledelse her.

 

Fremtidens tiltrækningskraft på arbejdsmarkedet og  talentmanagement

Ledelse af talent eller talentmanagement er en disciplin, der involverer mange forskellige aspekter af HR: Performancesystemer, karriereplanlægning, træning-og udvikling af ledere. I relation til fremtidens talentmasse, går tendensen mod at udarbejde en individualiseret model for den enkelte, for at kunne sætte individet  i stand til at opfylde sit potentiale. Og netop dette er essentielt. Her skal virksomheden være i stand til at rumme diversitet blandt andet i arbejdsstil, kompetencer, tænkning, refleksion og provokation. I England kaldes det “ Det gode, bæredygtige arbejde”. Her advokerer man for, en balance mellem den enkeltes interesser, arbejdsgiverens- samt samfundets interesser, som samtidig levere resultater, engagement og fairness. For mere info om fremtidens arbejdsplads, læs her.

Center for Balance mellem Arbejdsliv og Familieliv

CBAF er en tænketank og kursusvirksomhed. Vores mål har siden 2004 været, at skabe en sundere balance mellem arbejdsliv og familieliv/privatliv. det gør vi ved at omsætte viden om arbejdsliv, familieliv og mental sundhed til brugbare og effektive redskaber for det moderne karrieremenneske. 

Kontakt os

Center for Balance mellem Arbejdsliv og Familieliv
Amaliegade 28
1256 København K

CVR: 25258355

Mail: info@cbaf.dk
Tel: 40147360