Om CBAF

CBAF begyndte med en iagttagelse. Omkring år 2000  lagde Helle Rosdahl Lund mærke til, hvordan mange af hendes kolleger i forsikringsbranchen kæmpede med at få hverdag og arbejde til at hænge sammen. Flere og flere af dem fik ligefrem stressdiagnoser og måtte sygemelde sig.

Der var altså nogle klare strukturelle problemer på spil. Men ingen talte om dem  i pressen. Derfor tog hun beslutningen om selv at gøre noget. Med sin indsigt i arbejdsrelaterede forhold samt livslange interesse for bæredygtighed og menneskelig trivsel, var det nærmest et kald.

I 2004 etablerede hun tænketanken Center for Balance mellem Arbejdsliv og Familieliv (CBAF).  Lige siden har CBAFs erklærede formål været at indsamlet viden om arbejdsliv, familieliv, mental sundhed og stress, skabe debat og fokus på sund balance mellem arbejdsliv og familieliv i medierne og  påvirke  beslutningstagere.

CBAF har udgivet en lang række rapporter om den svære balance mellem karriere og familieliv, og har afholdt den landsdækkende work life balance-dag med overrækkelse af priserne “Mest familievenlige arbejdsplads” og “Mest familievenlige chaf”.  Helle Rosdahl Lund har desuden deltaget i udvalgsarbejde under det tidligere Familieministerium.

Helle Rosdahl Lund er fortsat den daglige ledere af centeret og er en meget aktiv gæst i medierne og på sin side hellerosdahllund.dk, hvor hun udtaler sig om arbejde, familieliv og alt derimellem.

Samfundsansvar

Hos CBAF ser vi grundlæggende ikke balance mellem arbejdsliv og familieliv som en problemstilling for den enkelte. Der er strukturelle udfordringer på spil her, som kun kan løses på samfunds- og virksomhedsplan. Derfor ser vi også vores kamp for en bedre balance i hverdagen som et samfundsansvar, der handler om at skabe et samfund, der er bæredygtigt – også for de kommende generationer.

Det er en hjertesag for os. Derfor har vi også uddelt priser til de mest familievenlige arbejdspladser og de mest familievenlige chefer. Derfor har vi udarbejdet et certificering for virksomheder. 

Vi vil skubbe hele samfundet i den rigtige retning. Det er for vores alles bedste. Ikke mindst for de kommende generationer – vores børn.  

Center for Balance mellem Arbejdsliv og Familieliv

CBAF er en tænketank og kursusvirksomhed. Vores mål har siden 2004 været, at skabe en sundere balance mellem arbejdsliv og familieliv/privatliv. det gør vi ved at omsætte viden om arbejdsliv, familieliv og mental sundhed til brugbare og effektive redskaber for det moderne karrieremenneske. 

Kontakt os

Center for Balance mellem Arbejdsliv og Familieliv
Amaliegade 28
1256 København K

CVR: 25258355

Mail: info@cbaf.dk
Tel: 40147360