Øvelse: Eksperimentér dig frem

Det er nu tid til at arbejde videre med de indsigter, du har fået. Det er klart, at nære relationer er vigtige for os. Om det er en kernefamilie, en kæreste, gode venner eller andet. Og nu har du overblik over, hvad præcis du mener, når du taler om familien. Hvor meget tid og hvor mange ressourcer, du bruger på familien. Hvordan det hænger sammen med arbejdet og de andre vigtige områder i dit liv. Og hvor du med fordel kan sætte ind, hvis du gerne vil have mere balance i dit liv.

De kan være noget overvældende at tage de første skridt for at ændre tingenes tilstand. Derfor: når du skal videre herfra, kan det være nødvendigt at eksperimentere lidt. Her er en række metoder, du kan forsøge dig med:

 • Overvej hele tiden,  hvordan du kan tilrettelægge arbejdet med hovedfokus på resultaterne
 • Vær fleksibel i forhold til hvordan, hvornår og hvor, du løser dine opgaver  
 • Udfordr dit behov for at gøre tingene på den måde “du altid har gjort dem”
 • I det hele taget: hav mod til at kaste dig ud i nye måder at arbejde på, samarbejde på
 • Vær nysgerrig efter at lære nyt

 

6 gode råd, der virker

Men virker det så? Er der fremskridt? Her er en række gode råd til at følge din udvikling på:

 

 1.   Før dagbog og reflektér

At føre dagbog over aktiviteter og de efterfølgende refleksioner kan give klarhed og dermed større fremdrift i at nå dine personlige- og arbejdsmæssige mål. Dagbogsnotaterne kan også virke motiverende, da du bliver holdt fast på din beslutning og tydeligere kan se fremskridtet.

 

 1. Planlæg og organisér

Når du udpeger en win-win situation inden for hver af dine områder, er det vigtigt at være opmærksom på tidsforbrug. Kan du planlægge bedre? Hvad med at bruge ny teknologi? Kan du arbejde andre steder, end du gør i nu?

 

 1. Lad op

Det er let at glemme sig selv i en travl hverdag. Skab rum til at lade op: mediter, dyrk motion eller hvad du ellers har behov for. Find dine egne veje.

 

 1. Fokusér

Fokusér på det du gør nu. Bliv opmærksom på om dine tanker hele tiden dvæler ved fortiden eller grubler over fremtiden.

 

 1. Åben op 

Del ud af dig selv og dit liv med andre – og lyt til dem. Folk omkring dig kan dermed bedre støtte dig i at fuldføre visionerne for dit lederskab

 

 1.  Udforsk andre muligheder

Vær klar til at tage imod udfordringer – nyt job, ny karriere eller andre aktiviteter, der passer bedre til dine kerneværdier.