Øvelse: Vid hvad der er vigtigst – og skab balance i dit liv

Nu skal vi igang med en øvelse, der skal give dig større indsigt i, hvad der er vigtigst i dit liv. Og samtidig skal vi forsøge at gøre det så konkret, at det bliver nemt at forholde sig til – og forpligte sig til. Så det er muligt at indrette sit liv – og skabe balance – efter det, der er vigtigst i vores liv.

Del elefanten op

Nogle områder af vores liv er essentielle for os, andre har ikke helt samme betydning, men er stadig værd at prioritere. Andre igen har ikke har den store betydning for, om vi har det godt. Det er heller ikke alle områder, der er lige betydningsfulde hele tiden, men kunsten er at balancere de vigtigste områder – skabe sammenhæng –  så der ikke er nogen, der bliver negligeret på bekostning af andre.

Sommetider hører jeg, at det ikke giver mening at tale om forskellige “områder” af livet. Det er jo ét liv. Men for at gøre det enklere at arbejde med dig selv, er det nødvendigt at “dele elefanten op i mindre bidder”. Det giver dig mulighed for at identificerer lige præcis det, der betyder mest for dig. Og som du derfor skal indrette dit liv efter.